-
چهارشنبه, ۱۸ مرداد ۱۴۰۲، ۰۸:۴۶ ب.ظ
-
۲۶۷
معرفی کتاب رازهای روانشناسی تاریک
کتاب رازهای روانشناسی تاریک به قلم ویلیام کوپر، یک راهنما برای یادگیری مطالبی همچون دستکاری عاطفی پنهان، کنترل ذهن، فریب و شستشوی مغزی است که هنر خواندن ذهن افراد و تأثیرگذاری بر رفتارهای انسانی را به شما میآموزد. این کتاب در گروه پرفروشترین کتابهای آمازون قرار دارد.
روانشناسی تاریک، یکی از ابعاد علم روانشناسی است که برای عموم افراد، کمتر شناخته شده است در حالی که آشنایی با آن، امری حیاتی در زندگی امروزه به نظر میآید البته ورود و شناخت به این حوزه، بدون خواندن و کسب اطلاعات در مورد مفاهیم آن دست یافتنی نیست.
کتاب رازهای روانشناسی تاریک (Dark psychology secrets: the beginner's guide to learn covert emotional) اولین ترجمه این اثر به زبان فارسی است و مفهوم نوینی را در اختیار فارسی زبانان قرار میدهد. در واقع این کتاب را میتوان اولین دریچه آشنایی مخاطب ایرانی با مفاهیم روانشناسی تاریک در نظر گرفت. طی مطالعه این کتاب در خواهید یافت که چگونه ممکن است سایر افراد از شما سوء استفاده کنند و چطور میتوانید خود را از این مسئله ایمن نگه دارید.
روانشناسی تاریک به مفاهیم مربوط به کنترل و دستکاری ذهن انسان پرداخته و با کاوش در طبیعت انسان، این امکان را فراهم میکند که افراد، اعمالی ارادی برای دفاع یا آسیب رساندن به همنوعان خود بروز دهند.
این کتاب بیانگر زاویهای تاریک از علمی است که به شدت در زندگی انسانها تأثیرگذار بوده و عدم توجه به آن میتواند زندگی عاملان و سوژههای آن را دچار تغییرات ناخواسته کند. به زبان سادهتر با شناخت این علم میتوان افراد را مجاب، ترغیب و یا وادار به کاری کرد که غیرارادی به آن واداشته شدهاند.
ویلیام کوپر (Milton William Cooper) در این کتاب شما را با مهارتهایی همچون دستکاری عاطفی پنهان، کنترل ذهن، روشهای شستشوی ذهنی و تأثیرگذاری بر رفتار دیگران آشنا میکند.
ممکن است در فیلمها یا کتابها، کلمات یا جملاتی مربوط به «تاریکی درون» به چشمتان خورده باشد. کتاب مقدس مسیحیان نیز در مورد «ذات گناهکار و شرور انسان» سخن گفته است. همه شما در طول زندگیتان با اشخاصی رو به رو شدهاید که به نظرتان بیش از حد آرام و غیر اجتماعی بودهاند، تنها به این دلیل که قادر به درک اعمال آن افراد نبودهاید و هضم رفتار آن شخص در برابر سایر افراد برای شما دشوار بوده است. گاهی اوقات ممکن است که آن فرد، خود شما باشید. این مسئله بر خلاف آنچه اکنون ممکن است برایتان به نظر برسد، خبر خیلی شوکه کنندهای هم نیست.
پیش آمدن چنین مواردی به شرایط خارجی زندگی افراد مرتبط است. اگر شرایط کنترل شود، تعداد این افراد نیز کاهش مییابد. اگر روی دکمهی «اشتباهی» کلیک کنید، ممکن است منجر به پیدایش ذات شرور افراد شوید، چرا که در برخی شرایط خاص، تمایل ذاتی به شرارت در همهی انسانها وجود دارد.
با این حال، برخی دیگر از افراد نیز وجود دارند که کنترل کامل این عواطف را در دست دارند. آنها این احساسات را تغذیه کرده و پرورش میدهند و هنگامی که پای سود خودشان به میان بیاید، آگاهانه از آنها استفاده میکنند، حتی اگر به ضرر سایر افراد باشد.
در بخشی از کتاب رازهای روانشناسی تاریک میخوانیم:
ترغیب و متقاعدسازی افراد، بخشی از روابط اجتماعی است، بنابراین باید از قوانین آنها نیز پیروی کرد. هر فرد، تحت تأثیر افرادی که در اطرافش هستند، قرار دارد و به جای انجام کارهای خودش، به سمت انجام کاری که دیگران درحال انجام آن هستند جذب میشود.
مردم به طور ناخودآگاه اعمال و عقایدشان را با اطرافیان خود هماهنگ کرده و نحوهی رفتار و تفکرشان را نیز به آنها شبیه میکنند. برای مثال وقتی فردی در شهر بزرگ میشود، احتمالاً خصیصههای اخلاقی افرادی که در همان منطقه زدگی میکنند را در بزرگسالی خواهد داشت و همچنین فردی که در یک خانوادهی مذهبی بزرگ میشود نیز احتمالاً عقاید و تفکرات مذهبی مشابهی به خانواده و اطرافیان خود پیدا کرده و احتمالاً مدت زمان زیادی را صرف نیایش، آموزش و کمک به دیگران خواهد کرد.
مردم دوست دارند از تمام کارهایی که اطرافیانشان به آن مشغولند آگاه باشند. در دنیای امروزی، برخلاف حرفهایی همچون «من نمیخواهم پیرو دیگران باشم و من با دیگران فرق دارم» افراد تمایل به تقلید و مشابهت با دیگران دارند و این امر دیگر به یک وسواس فکری بدل شده است.
اصل اثبات اجتماعی وقتی بیشترین بهره را داراست که سوژه نسبت به انجام کاری که در حال انجام آن است اطمینان ندارد و یا گزینههای متفاوتی که در یک شرایط خاص در دسترس اوست بسیار شبیه به یکدیگرند. در این حالت فرد عموماً تمایل دارد که همان کاری را انجام دهد که افراد دیگر وقتی در چنین شرایطی قرار میگیرند انجام دهد. علت آن این طرز تفکر است که اگر افراد مختلفی، موضوع گزینهی خاصی را انتخاب کردهاند، پس آن گزینه حتماً صحیح است.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه مترجم
پیشگفتار
فصل اول: رازهای روانشناسی تاریک
آشنایی با رازهای روانشناسی تاریک
تفاوت ترغیب تاریک و دستکاری عاطفی پنهان
چه کسانی از روانشناسی تاریک برای تأثیرگذاری مردم استفاده میکنند؟
پیشینهی ترغیب
اثرات روانشناسی تاریک
فصل دوم: تکنیکهای رایج در روانشناسی تاریک
ترغیب
دستکاری روانی
تفاوت ترغیب و دستکاری
روشهای دستکاری احساسی
بُرد - بُرد
فصل سوم: مثلث روانشناسی تاریک
ماکیاولیسم چیست؟
جامعه ستیزی چیست؟
خودشیفتگی چیست؟
اقدامات افراد ماکیاولی
اقدامات افراد جامعهستیز
اقدامات افراد خودشیفته
سادیسم
فصل چهارم: انواع مختلف روانشناسی تاریک و روشهای دستکاری ذهنی
طغیان عاطفی
انکار عشق
تقویت اجباری
القای خستگی
تأثیر زیرآستانهای
محدودیت انتخابی
روانشناسی معکوس
بازیهای ذهنی
انکار واقعیت
فصل پنجم: 5 روش پیشرفتهی ترغیب در روانشناسی تاریک
فریب بلند مدت
عملکرد تدریجی
پنهان کردن هدف حقیقی
سؤالات القایی
قانون انتقال حالت
فصل ششم: راز برنامه نویسی عصبی زبانی
برنامه نویسی عصبی زبانی (NLP) چیست؟
کاربرد NLP چیست؟
مدلسازی NLP
تاریخچه مختصر NLP
سه اصل اساسی NLP
ارتباط کلامی
ارتباط فراکلامی
ارتباط غیرکلامی
آلبرت محرابیان
NLP تفاهمی
جادوی تفاهم
افزایش NLP تفاهمی (ترکیبات جادوی تفاهم)
تقلید و تطبیق
فیلترهای زبان
تکنیکهای تأثیرگذار در NLP
تکنیک لنگراندازی در NLP
فصل هفتم: قدرت ترغیب
ترغیب چیست؟
شش اصل ترغیب به قلم دکتر رابرت سیالدینی
فصل هشتم: صفات شخصیتی کنترلگرها
افراد خودشیفته
افراد جامعهستیز
وکیلها
سیاستمداران
افراد خودخواه
رهبران
فروشندگان
سخنرانها
فصل نهم: ویژگیهای افراد کنترلگر
سه راهکار افراد کنترلگر برای دستکاری پنهان
نشانههای یک شریک زندگی یا همسر کنترلگر
چگونه تشخیص دهیم که تحت دستکاری عاطفی قرار گفتهایم؟
دستکاری عاطفی در محل کار
نکاتی برای مقابله با افراد کنترلگر
دوستیها و روابط مسموم
فصل دهم: روشهای کنترل ذهن
لبخند صادقانه
ظاهر
مُصر باشید
توجیهات
روابط حساب شده
بیشتر گوش کنید
حقیقت را بگویید
فصل یازدهم: روشهای فریب
انواع فریب
نحوهی تشخیص فریب
عناصر مختلف فریب
نحوهی استفاده از فریب
فصل دوازدهم: شستشوی مغزی
روند شستشوی مغزی
اثرات شستشوی مغزی
برخی از تکنیکهای شستشوی مغزی
مراحل شستشوی مغزی
فصل سیزدهم: دستکاری عاطفی پنهان
فصل چهاردهم: اغوای تاریک
علت استفاده از اغواگری تاریک چیست؟
آیا اغوای تاریک امر ناپسندی است؟
فصل پانزدهم: قربانیان احتمالی دستکاری ذهنی
فصل شانزدهم: روابط و دوستیهای مسموم و راه پرهیز از آنها
فصل هفدهم: مطالعهی موردی بر عملکرد اصول روانشناختی تاریک
تد باندی
آدولف هیتلر
بخش پایانی